Ponudba


V podjetju Mizarstvo Alen uporabljamo izključno samo najbolj kvalitetne materiale na tržišču.

Naše stvaritve so narejene po meri vsake stranke. Prisluhnemo vašim željam, po potrebi pa vam tudi svetujemo in pripravimo končni predogled.

Končni izdelki niso nikoli enaki, vsako izvedeno delo je unikatno. Kar ostane enako je naša zaveza, strast in kakovost naših izdelkov.

V preteklih letih delovanja podjetja Mizarstvo Alen smo zaključili že preko 500 projektov na različnih koncih Slovenije.

 • Zasteklitev celotnega objekta
 • Notranja oprema stanovanjske hiše
 • Kletna vrata
 • Reciklirani izdelki na vinski kmetiji …

Montaža stavbnega pohištva
vrata in okna

Najprej se zaščiti prostor s kartonom ali polivinilom, nato se odstrani staro okno ali vrata. Pri tem je potrebno biti zelo pazljiv, da se ne poškoduje zidna špaleta. Nato se zid kjer je bilo staro okno ali vrata, očisti in zaščiti proti vlagi ali mufi. Sledi vgradnja novega okna z vijaki in poliuretansko peno. Peno se prekrije z okenskimi zaključki. Po šestih mesecih se lahko okno še enkrat dokončno nastavi (izvede servis).

Montaža je odvisna od tega, ali je potrebno demontirati tudi staro okno in kako je bilo pred leti le-to montirano. Če gre pa samo za montažo novega, potem traja celotno delo cca. 1h za eno okno od začetne do končne faze.

Montaža okna 100cm x 120cm stane približno 60€, demontaža starega pa 25€. Cena za montažo enokrilnih vrat je 40-50€

Montaža balkonske ograje

Ograjo se pritrdi na vzdolžne letve, nato se letve z vijaki fiksira v pokončne stebre. Na vrh ograje pa položimo pridržalo (pašaman). Za montažo 10-12m ograje potrebujemo 1dan.

Montaža stopnic

Izvedba je odvisna od stopnišča – če je stopnišče betonsko in pride naknadno oblečeno z lesom, oziroma če je konstrukcija lesena. Pri oblačenju betonskega stopnišča v les, se največkrat stopnica prilepi na beton s poliuretansko peno za stopnišča, tako da ni vidnih nobenih vijakov. Stranski zaključki pa se zalepijo na silikon. Čas trajanja je odvisen od stopnišča, okvirno pa traja približno 1 dan.

Montaža laminata

Očistimo prostor, položimo peno po tleh in nato položimo laminat. Na koncu položimo še zaključne letve ki jih pritrdimo z silikonom in zabijemo z žebljički. Fuge, ki nastanejo med zidom in zaključno letvijo (zaradi krivih zidov), pokitamo z akrilnim belim kitom.

Čas trajanja je odvisnem od kvadrature prostora; nekje 20-40 m2 se lahko konča v enem dnevu, če to izvaja ena oseba.

Cena je odvisna od kvalitete prostora in kotov. Znaša 6-8€ za laminat na m2 oziroma 2.5€ za tekoči meter zaključnih letev.

 

STAVBNO POHIŠTVO:

 • VRATA IN OKNA, STOPNIŠČA, OGRAJE: Masiva (hrast, smreka, macesen).

NOTRANJE POHIŠTVO:

 • NOTRANJA VRATA : masiva (hrast, smreka, bukev, jesen, češnja, oreh),
 • FURNIRNA VRATA: hrast, smreka, bukev, jesen, češnja, oreh, javor,…
 • STOPNIŠČA IN OGRAJE: les in kombinacije inox, železo, steklo,…
 • OMARE, PREDALČNIKI: vgradne omare po meri, oprema kuhinj, dnevnih sob, predsob, kopalnic, kleti,…( vsi izdelki so lahko masivni, furnirani ali iz umetnih materialov).
 • RECIKLIRANI IZDELKI: uporabljeni so stari že rabljeni materiali: izdelki za vrtove, kleti
 • IZDELKI ZA DOM: svetila, kuhinjski pripomočki